Mindeudstilling for Ina Olsen

FERNISERING TORSDAG DEN 1. FEBRUAR 2018 KLOKKEN 18.30

Kunstnergruppen KONTEKST (Bjørn Kromann Andersen, Marianne Thingholm og Ralf Mabillon) har i samarbejde med Inas enkemand Thomas Nerland taget initiativ til denne udstilling.

”Ina’s billeder er fulde af smerte og livskraft.” – Sådan indleder billedkunstner og nær ven af Ina, Inge-Lise Ravn en formidlende tekst, der skal ledsage en række af Ina Olsens billeder ved mindeudstillingen.

 

”Gennem mange streger og små farvefelter i en komposition af spænding omkring en midterform, der i mange af billederne er en variant af samme form, skabte Ina et abstrakt billedunivers af stor detaljerigdom og farvestyrke.” – Inge Lise Ravn

”(…) hendes værker (fremtræder) komplekse, og som kolorist arbejdede hun frit med et særegent farverum. Ofte underligt svævende med en skrøbelig poesi og sarthed i tegningen, i kontrast til en mere fysisk påtrængende farveskala eller et bundløst mørke.” – Billedkunstner og medlem af KONTEKST, Ralf Mabillon.

Ina Olsen var uddannet billedkunstner ved både Det Jyske Kunstakademi: grafik ved Erik Hagens og Niels Erik Gjerdevik (afgang 1994) samt Århus Kunstakademi: grafik ved Thomas Andersson og maleri ved Annette Olesen (1998) . Ina udstillede bl.a. på Kirsten Kjærs Museum; Vilhelmsdal; Pakhus 64; og Kunstcentret Silkeborg Bad (JORN LAB 2014) med KONTEKST bl.a. på KUNSTHAL NORD og Kunstcentret Silkeborg Bad.

Ina Olsen udtrykte sig primært i oliemaleri, tegning og træskæringer.

Udstillingen kører fra den 1. februar til og med den 17. marts 2018, og er åben torsdage og fredage fra 14-17 og lørdage fra 12-15, samt efter aftale.